Till startsidan
Om Estetisk Plastikkirurgi
Om Clinique Esthétique
Hitta hit
Kontakta oss
Fakta om bröstförstoring
Bröstlyft
Fettsugning
Ögonlocksoperation
Prislista


Vi är medlemmar i

Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi
och
Svensk Plastikkirurgisk Förening

Fakta om bröstplastik och bröstlyft
För personlig rådgivning kontakta oss via
telefon 08-13 13 33 eller på Facebook.

Bröstoperation Stockholm - De olika implantattyperna

Silikonimplantat

Har använts vid bröstförstoring och andra bröstoperationer sedan 1963. Flytande silikon (en kroppsfrämmande kiselförening) omsluts av ett mycket tunt hölje av fastare silikon. Det tunna höljets hållbarhet underhålls genom ”smörjning” av små mängder läckande silikongel. Finns i runt utförande.

Cohesiveimplantat (”hallongele”)

Har använts vid bröstoperationer och bröstförstoring sedan 1993. Dessa implantat har en mer trögflytande silikonblandning (silikongel) än vanliga silikonimplantat och silikonhöljet är tjockare. De har tagits fram främst för att minska risken för bindvävskapselbildning (se nedan) och för att hålla bättre.

Cohesiveimplantaten finns i tre olika grader av fasthet. Även de mest fasta cohesiveimplantaten med det mest trögflytande silikoninnehållet och det tjockaste höljet släpper igenom (kroppsfrämmande) silikonpartiklar, men betydligt mindre än vanliga silikonimplantat. Finns i runt och i ”droppformat” (anatomiskt) utförande.

Koksaltimplantat

Har använts vid bröstoperationer och bröstförstoring sedan 1969. En blandning av sterilt vatten och sterilt koksalt (NaCl) av samma koncentration som omgivande kroppsvätskor (steril, fysiologisk blandning, ”kroppens egen saltvattenblandning”) omsluts av ett fast silikonhölje. Höljet är tjockare än hos vanliga silikonimplantat men betydligt tunnare än cohesiveimplantaten och släpper ej igenom silikonpartiklar. Finns i runt utförande och i en högprofilvariant med mindre diameter vid basen mot bröstkorgen och med mera projektion framåt.